De Franse spoorwegen
Door: Leny en Piet
Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet
06 Juli 2015 | Frankrijk, Épinal
In Frankrijk is het niet zoals in Nederland dat je even een stukje de trein pakt. Allereerst fietsen wij een route die vooral door kleine dorpjes en stadjes gaat. Doordat we nu vlak bij Besancon zijn gaan we proberen om een stuk de trein te nemen. Besancon is een grote stad met twee stations. Na een rit over een drukke weg zijn we al om half negen op het station. Gelukkig is er een infobalie zodat wij daar kaartjes kunnen kopen. We willen naar Epinal reizen omdat we dan maar 30 km van de route verwijderd zijn.
Het lukt ons om twee tickets te scoren maar helaas moeten we tot kwart over drie wachten op de eerstvolgende trein.
Het is te warm om de stad in te gaan en we zoeken een bankje in het park waar we lekker lezen en puzzelen. Na een heerlijke koele saladelunch is het tijd om naar de trein te gaan.
Er staan nog meer fietsers te wachten, een stel uit Schotland, een Duitser en een paar Fransen. Er is ruimte genoeg in de trein. In Belfort Ville moeten we overstappen. Na een half uur komt er een klein treintje met maar drie coupe's. Er moeten vier fietsen, twee kinderwagens en een man in een rolstoel mee. Met veel moeite lukt het om iedereen een plaatsje te geven. De volgende haltes stappen en nog veel meer mensen met koffers en tenten in. Een stel hippies wordt verzocht om zich aan te kleden en met veel moeite trekken ze een nat T shirt aan.
Na drie en een half uur komen we in Epinal aan. Het door ons gereserveerde hotel ligt op twee minuten fietsen en we genieten daarna van een koele kamer en een wandeling in de stad.
Morgen weer fietsen en kijken of het landschap is veranderd.
07 Juli 2015 - 21:55
Ria Frans:
Hoi Leny en Piet wat een bijzondere reis maken jullie . Even met de trein .....Ja als je route door de natuur en kleine dorpjes gaat moet je meer moeite doen om een stukje met de trein te gaan .Maar wel leuk lijkt mij je ervaart zo wel het dagelijkse leven in het Franse land.
Het is denk ik wat minder heet ook bij jullie .
Heb nog een mooi reis verder en proost als jullie een wijntje nemen,doe ik het ook en denk dan aan jullie .
Lieve groet Ria -
11 Juli 2015 - 11:52
Lenyallard:
Hoi vakantiegangers,
jammer dat reizen met de trein en fiets meestal lastig gaat,
daar zouden ze meer mee moeten doen!!.
Niets is leuker dan ff snel een stukkie trein te kunnen pakken.
Maar het is jullie weer gelukt!
Succes maar weer en geniet maar lekker van jullie avontuur.
Groet van ons