Een dagje Monaco - Reisverslag uit Nice, Frankrijk van Leny en Piet Doodeman - WaarBenJij.nu Een dagje Monaco - Reisverslag uit Nice, Frankrijk van Leny en Piet Doodeman - WaarBenJij.nu

Een dagje Monaco

Door: Leny en Piet

Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet

03 Mei 2012 | Frankrijk, Nice

Dat was heerlijk wakker worden, de zon in je gezicht en een strak blauwe lucht. Het werd weer een heerlijke dag. Met de trein gingen we naar Monaco. Het was even stoeien met de kaartjesautomaat maar er kwamen wel 2 kaartjes uitrollen dus konden wij op weg. Het was een mooie reis want de trein volgde de kustlijn en ging af en toe door een tunneltje. Het station in Monaco ligt erg hoog en de hele stad is klimmen en dalen. Wij daalden eerst af om naar de oude stad te gaan met het paleis, de cathedraal en nog meer mooie dingen. De weg was hier en daar afgezet omdat er deze maand de Grand Prix Formule 1 gereden gaat worden. Een leuk gezicht om het circuit zo te zien liggen, het is een gewoon doorgaande weg met veel bochten. Door al het klimmen ging het lopen weer niet goed en ja hoor, ook daar weer zo'n touristenbus genomen. Het voordeel is dat je erg veel ziet en net als gister was het ook hier een heel mooie route. Wat een prachtige huizen, hotels en vooral veel luxe plezierjachten hebben we gezien.Na al dit moois volgde weer de leuke treinreis terug en waren we op tijd om nog van een terrasje in Nice te genieten. Vanavond gingen we de tassen voor echt inpakken. Het is altijd weer even zoeken van hoe was het ook alweer maar over een paar dagen gaat het blindelings. We zijn benieuwd hoe het morgen gaat. Er moet meteen al flink worden geklommen en we wilden eigenlijk maar 80 km fietsen maar het hotel waar we wilden slapen heeft geen bed meer over zodat we wat verder moeten fietsen. We hopen dat daar wel een bedje voor ons is want ons is geen telefoonnummer bekend van dat hotel dus het wordt een verrassing. Wij hebben er zin in en zodra we weer internet hebben horen jullie weer van ons.
Xxx Piet en Leny

• 04 Mei 2012 - 03:49

Marian:

Hoi fietsfanaten.
    Fijn dat alles tot nu toe lekker loopt, en het mooie weer doet me spontaan naar de zomer verlangen! Fraaie plaatjes ook weer. Zet hem op, vanaf nu op de pedalen en veel fijne fietskilometers toegewenst. Liefs Marian

• 04 Mei 2012 - 22:16

Johan A.:

Zo ...in het casino van Monaco even de zakken gevuld en nu dan maar op pad hè. Het ziet er veelbelovend uit.Hoop dat jullie dit weer houden.Merken jullie nog wat van de verkiezingen?
    Heel veel plezier op weer een schitterende tocht.
    Groeten:Leny en Johan.

• 06 Mei 2012 - 12:56

Addie En Jacques:

Hallo fietsers,

Goeie uitvinding zijn die hop on hop off bussen, nietwaar? Zo spaar je energie voor de fietstocht en je ziet alles.
    Wij hebben de caravan ingepakt en vertrekken morgen om op onze mooie mannetjes te gaan passen. We verheugen ons erop :-)
    We wensen jullie een fijne tocht met mooi weer en zonder pech !!

Groetjes van Addie en Jacques

• 07 Mei 2012 - 16:32

Ria En Frans:

Hoi Leny en Piet. Lekker weer en de beentjes draaien als van ouds rond?!
    In Monaco de "tourist" zijn dat is ook erg leuk .
    Ik ben erg benieuwd of het vinden van hotelletjes ook gaat lukken zonder al te veel te moeten doorrijden!
    Heel veel plezier en goed weer ook voor de komende dagen gwenst.
    Liefs Frans Ria