Etappe 4 Dikke mist op Luz Ardiden, 68 km
Door: Leny en Piet
Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet
14 September 2011 | Frankrijk, Argelès-Gazost
Het was een topdag, letterlijk en figuurlijk. Vandaag ging de fietstocht naar Luz Ardiden op 1715 m hoogte. Een col die ook in de Tour de France gereden wordt en dat was goed te zien door alle bekende namen op het wegdek. We vertrokken met wat lichte regen maar al gauw werd het droog. Tot het plaatsje Luz Saint Sauveur ging het langzaam omhoog. Van daar werd het echt klimmen over 15 km. Leuk waren de borden langs de weg waar de hoogtemeters en het aantal km die we nog moesten fietsen. Ook het stijgingspercentage werd aangegeven en dit varieerde van gemiddeld 8 tot 9%. Hoe hoger we kwamen des te minder was er te zien door de dikke bewolking en mist. Het fietsen ging goed, in een rustig tempo naar boven en goed eten en drinken. Het laatste stuk kon je maar 10 meter voor je uit zien dus was het goed dat de supporters bij de laatste bocht zaten om ons de weg naar de catering te wijzen. Weer een geweldig onthaal op de berg en iedereen is trots op de geleverde prestatie. Omdat Paul ziek is verzorgde Marian met Gerald de inwendige mens. De broodjes met warme worst en mosterd waren een welkome verrassing. Niemand bleef heel lang op de berg omdat het toch wel koud was en je door de mist erg afkoelde. De afdaling was prima te doen, eerst even heel rustig omdat er geen zicht was maar daarna ging het lekker. We moeten wel af en toe even stoppen om de warme velgen te laten afkoelen. Terug op de camping worden alle verhalen weer uitgewisseld. Aschwin bofte dat hij als vierde binnen was want hij kreeg een massage van Charlotte. Ook Laura hielp een aantal mensen van de strakke spieren in de bovenbenen af.
Het weer is inmiddels lekker geworden, geen zon maar heerlijk om buiten te borrelen en te eten. Wij vieren ook vakantie.
Voor ieder een hartelijke groet van ons.
Uit het logboek:
FIETSDAG 4.
14 september 2011 | Rondrit Luz Ardiden: 67 km - 1010 hm
De Luz Ardiden ligt in Midi-Pyrenees. Vanaf Luz Saint Sauveur is de Luz Ardiden 14.7 km lang. Over deze afstand overbrug je 1010 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 6.9 %.
15 September 2011 - 11:24
Stef En Frieda :
wat geweldig dat jullie dit allemaal maar doen. Ik zou het doodeng vinden om door die mist te rijden en zeker op die hoogte. Moet je weten dat ik erg veel hoogetevrees heb !!
Maar goed, jullie hebben ervoor getraind en zeker het goede doel zit elke dag in jullie gedachten.
Namens Frieda heel veel succes gewenst voor de volgende beklimming en pas goed op jullie zelf.
15 September 2011 - 17:51
Thea:
Hoi stoere fietsers,
Nog een paar dagen dan komen jullie weer naar Holland.
Nog veel fietsplezier en vakantie en een goede reis terug.
Tot dinsdag.
Liefs Wim en Thea -
18 September 2011 - 08:12
Leny Allard:
Op deze dag waren we volgens Johan echt in de wolken met de cathering van Marian!
Geweldig na zo een mistige klim, om dan zo WARM te worden ontvangen.
CHAPEAU!
De afdaling was echt goed oppassen geblazen, omdat de weg nat en glad was, en het zicht beperkt
Gelukkig kwam iedereen weer veilig "thuis""!!!!!