Breda - Nijmegen 105 km Bijna 40.000,- euro!!!!
Door: Piet en Leny
Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet
25 September 2010 | Nederland, Haarlem
En dan is het vandaag de laatste fietsdag. We staan vroeg op want om 8.00 uur is het verzamelen bij de politie opleidingsschool waar de meesten van de groep op de judomat hebben geslapen. De anderen werden om 8.15 opgehaald bij het station en zo ging een groep van ruim 30 personen, onder begeleiding van politie op mountainbikes, op weg voor de laatste 100 km. Het was mooi weer met hier en daar een wolkje waar een spatje uit viel. Geweldig zo'n lint van oranje fietsers. Het fietsen ging heel makkelijk doordat de meeste kruisingen werden afgezet door de politie en wij gewoon door konden rijden. Er werd weer flink tempo gefietst ook door de dames op de "gewone" fietsen en af en toe mocht er even een kleine plaspauze. Halverwege was er een korte koffiestop waar bananen en mueslierepen werden uitgedeeld en dan weer op de pedalen. In het tweede deel was er ook een politiebus bij en de 2 busjes van Ride4Kids. Het laatste stuk naar Nijmegen was een verrassing, op iedere boom en bord hingen oranje ballonnen en gele affiches met lieve woorden van familie en vrienden voor de fietsers. Op het Takenhofplein in Nijmegen was er nog een stop bij een van de sponsoren de Fa. Bovemij. We werden gastvrij ontvangen en er was gezorgd voor drankjes en koffie. Toen de groepsfoto werd gemaakt regende het net een paar druppels. Na het welbekende fluitje van Gerald gingen we op weg voor de laatste kilometers. Een politie op motor voorop en Ricardo en Indra, zijn dochter daar achter met de hele groep die vanuit Barcelona heeft gefietst. Er haakten nog meer familieleden aan zodat het een indrukwekkende groep werd. Alle kruisingen werden afgezet en luid getoeter van de auto's begeleidde ons. Bij het UMC St. Radboud wachtte Prof. Smeitink en familie en vrienden ons op. We werden ontvangen met de nodige lekkernijen en toen begon het officiele gedeelte. Gerald heeft iedereen bedankt en Prof. Smeitink vertelde de laatste stand van zaken m.b.t. het onderzoek. Het werd een emotioneel einde van een prachtige en zware fietstocht. Er werden symbolische truien uitgereikt: Ricardo,de bolletjestrui; Marcel, de snelste daler; voor oma Ria, de oudste deelnemer; de gele trui voor Marianne, de doorzetter met gescheurde kniebanden.
En toen het grote moment het bekend maken van het eindbedrag: 39.980,77 euro!!!! Het aplaus was dus ook overweldigend.
Onder het genot van een glas champagne werden de ervaringen gedeeld en werd er veel bijgepraat. Wij allemaal zullen dit nooit vergeten.
Iedereen die ons aangemoedigd en gesponsord heeft en de mensen die naar Nijmegen zijn gekomen, hartelijk bedankt, Piet en Leny