Dag 6 BNC, Ayerba - Jaca, 61 km
Door: Leny
Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet
19 Juni 2010 | Spanje, Jaca
Allereerst willen wij iedereen bedanken voor alle gezellige berichtjes via de mail, sms en op de website.
Met ons gaat het erg goed. Vandaag hebben wij weer een prachtige route gefietst. Om kwart voor negen gestart want we hoopten ergens de wedstrijd van het Nederlands elftal te kunnen zien. Het eerste stuk was makkelijk te fietsen, wij zijn in de Pyreneeen dus is het niet vlak. Veel schakelen dan houden je knieen het beter vol. Nadat we langs een groot meer waren gefietst werd het wel wat steiler. Vanaf km 34 alleen maar klimmen. We moesten maar 60 km vandaag dus was het goed te doen. De laatste 7 kilometers gingen heerlijk naar beneden. Het weer was goed, zonnetje en wolkjes. We fietsten een prachtig stuk langs de rivier Gallego. Geweldige uitzichten en weer veel bloemen. Twee otters waren aan het spelen in het water en we hebben prachtige roofvogels gezien. Toen het lunchtijd werd veranderde het weer. De lucht werd dreigend donker maar gelukkig bleef het droog. Om kwart over twee waren we in Jaca en in het ¨pilgrim cafe¨hebben we de tweede helft en dus het doelpunt, gezien. Heerlijk aan de bar gezeten en het was er gezellig, al waren wij de enige Nederlanders. Daarna iets verder gefietst en het hotel gevonden wat Piet thuis via internet al had gezocht. Grote kamer duur maar kleinere kamer met alles er op en er aan goed betaalbaar. Hotel Mur is een prachtig oud hotel met veel autenthieke details. Dit was het weer voor vandaag. Wij gaan genieten van Jaca en van lekker eten.
Piet en Leny