Dag 1 BNC, Barcelona - Iqualada 70 km
Door: Leny en Piet
Blijf op de hoogte en volg Leny en Piet
14 Juni 2010 | Spanje, Madrid
Vandaag fietsen wij vanaf de Sagrada familia naar Iqualada. Een vriendelijke mijnheer maakte daar een foto van ons maar helaas staan wij en ook de fietsen er maar half op. Barcelona is een fietsvriendelijke stad. Nagenoeg de hele route hebben wij over fietspaden gereden. Er zijn wel heel veel verkeerslichten en bijna altijd rood. We hebben de nodige BNC stickers geplakt op lantaarnpalen en verkeersborden. De hele dag niet 1 keer verkeerd gereden. Na 13 km waren we pas de stad uit. Vanaf Mantorell was het veel klimmen en dalen. We hebben geprobeerd om een bar met TV te vinden en dat kostte ons enkele km omrijden met als resultaat dat we geen Nederlands elftal hebben zien voetballen. Het WK is in Spanje achter de decoder gezet en hoezeer de barman ook zijn best deed het lukte niet. Gelukkig was Gerald zo aardig om de doelpunten door te geven zodat we een beetje mee konden juichen. In Iqualada aangekomen konden we kiezen uit 4 sterren hotel of iets laagdrempeliger, wij kozen voor de laatste en dat is goed bevallen. Toen we wilden gaan eten regende het en dat bleef de hele avond. Een stad in de regen is niet aantrekkelijk. Ook geen internet. Vandaag hebben we ruim 70km gefietst.
Groet Piet en Leny